© 2017 Bilgi Gezegeni - Tüm Hakları Saklıdır.

Bilginin Gezegeni

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Faydaları ve Zararları
  4. »
  5. Semizotunun Faydaları Nelerdir? Semizotu Nasıl Tüketilir?

Semizotunun Faydaları Nelerdir? Semizotu Nasıl Tüketilir?

Bilgin Bilgin - - 4 dk okuma süresi
878 0
Semiz-Otu-Faydaları

Semizotu, hemen hemen her bölgede yetişen yeşil yapraklı bir sebzedir. Fakat ağırlıklı olarak Akdeniz bölgesinde yetişmektedir. Semizotunun yemeği, salatası ve böreği yapılmaktadır. Semizotu sulu bir yapıya sahiptir. Kalorisi düşük bir sebzedir. Peki nedir semizotunun faydaları? Nasıl tüketilir? yazımızın devamında semizotu ile ilgili pek çok bilgiye sahip olabilirsiniz.

Semizotunun Faydaları Nelerdir?

  • Kemikleri güçlendirir.
  • Kalp sağlığını korur.
  • Zayıflamaya yardımcı olur.
  • Mideye iyi gelir.
  • Bağırsak sistemini çalıştırır.
  • Gözlere iyi gelir.
  • Kan dolaşımını hızlandırır.
  • Böbrekte oluşan kum ve taşı döker.
  • Kabızlığı önler.
  • Cilt sağlığını korur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Depresyona iyi gelir.
  • Bakterilerden korur.
  • Kanserle savaşır.

Semizotunun Zararları Nelerdir?

Birçok faydası olduğu bilinen semizotunun bazı zararları olduğu da bilinmektedir. Çok fazla tüketildiğinde böbrek taşı oluşumunu destekler. Ekşi bir tadı olduğu için çok fazla yenildiğinde mide bozulmasına yol açabilir. Mideyi çok fazla çalıştıracağı için de ishal oluşturabilir. Tüketirken mutlaka bir uzman tavsiyesi almanızı öneririz.

Semizotu Neye İyi Gelir?

Semizotu kilo vermeye, kalp sağlığını korumaya kemik gelişimini sağlamada önemli rol oynamaktadır. Kalorisi düşük olduğundan dolayı diyet listelerinde sıkça görebilmekteyiz. Kalorisi en düşük sebzeler arasında yer almaktadır. Ayrıca mideyi rahatlattığı da bilinmektedir.

Semizotunun Dalları Yenir Mi?

Vücuda pek çok faydası bulunan semizotunun dalları çiğ ya da pişmiş olarak yenilebilir. Yemeden önce güzelce temizlenmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Ayıklamış olduğunuz semizotlarını tuzlu ya da sirkeli suda bekleterek yıkadıktan sonra tüketebilirsiniz. Dilerseniz sade, dilerseniz salata veya yemeğini yaparak tüketebilirsiniz.

Semizotunun Kullanım Alanları Nelerdir?

Semizotunu çiğ olarak tüketebildiğiniz gibi yemeğini yaparak da tüketebilirsiniz. Yoğurtlu mezesini yapabilir salatasını yapabilirsiniz.

Çiğ olarak tüketmek isterseniz; yıkamış olduğunuz semizotlarını bir tabağa alın üzerine limon veya sirke sosu dökerek tüketebilirsiniz.

Yemeğini yapmak isterseniz; yıkanmış semiz otlarını çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Bir çorba kaşığı zeytin yağı dökün bir diş sarımsak doğrayın bir tatlı kaşığı pul biber ve tuz ekleyerek kendi suyunda ve buharında pişirmeye bırakın.

Yoğurtlu mezesini yapmak isterseniz; bir kase yoğurdun içerisine bir tutam semizotlarını doğrayın. İçerisine bir diş sarımsak ekin tuz ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Salata olarak tüketmek isterseniz; yıkamış olduğunuz semizotlarını doğrayarak bir kaba alın. İçerisine dört beş yaprak roka doğrayın. Bir adet salatalık ve domates doğradıktan sonra ince ince kıyılmış yeşil soğanları ekleyerek karıştırın. Üzerine sosu için; yağ, sirke ve tuz ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Semizotunda Hangi Vitamin Bulunmaktadır?

Semizotu içeriğinde yüklü derecede omega-3 yağ asitleri, lif, A vitamini, C vitamini, B vitamini, demir, magnezyum, manganez, potasyum, kalsiyum ve bakır barındırır.

Semizotu Ne Kadar Tüketilmeli?

Sağlıklı beslenmenin önemli bir adımını oluşturan sebzeleri iyi tanımak mühimdir. Özellikle A, E ve C vitaminleri açısından vücuda kaynak oluşturan semizotunun 43 gramında günlük ihtiyacın sadece beşte biri temin edildiği göz önüne alınırsa oldukça fazla tüketilmesi gerektiği görülür. Tüketirken semizotuna karşı bir alerjiniz olup olmadığına bakmalısınız.

Semizotu Zayıflatır Mı?

Hiçbir sebze ve meyve doğrudan zayıflatma etkisine sahip değildir. Semizotu da doğrudan zayıflatmaz fakat kalorisi düşük olduğundan dolayı kilo aldırmaz. Diyet listelerinde kalorisi düşük yiyecekler arasında görebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir