© 2017 Bilgi Gezegeni - Tüm Hakları Saklıdır.

Bilginin Gezegeni

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Faydaları ve Zararları
  4. »
  5. Muşmulanın Faydaları Nelerdir? Muşmula Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Muşmulanın Faydaları Nelerdir? Muşmula Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Bilgin Bilgin - - 3 dk okuma süresi
229 0
Muşmula-Beşbıyık-Faydaları-Nelerdir

Muşmula ,Kasım ve Aralık aylarının tadı mayhoş pek çok kişi tarafından bilinmeyen bir meyvedir. Muşmula pek yaygın olmasa da şifa kaynağı ve vücuda pek çok yararı bulunmaktadır. Biraz sertken veya olgunlaşıp yumuşamışken tercih edilebilir. Muşmula karasal iklimde yetişen pembe çiçekleri açan dayanıklı bir ağaçtır.

Olgunlaşmadan toplanan muşmulayı evinizde biraz bekleterek olgunlaşınca da tüketebilirsiniz. Muşmuladan çayda yapabilir çay olarak da tüketebilirsiniz. Muşmulanın ağacı gülgiller familyasına aittir. Yazımızın devamında muşmula ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Muşmulanın Faydaları Nelerdir?

  • Kalsiyum, demir, fosfor bakımından zengindir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Tokluk hissi verir, zayıflamaya yardımcı olur.
  • Şeker hastalarına iyi gelir.
  • Vücudu toksinlerden arındırır.
  • Karaciğere iyi gelir.
  • Mideye iyi gelir.
  • Sakinleştirici etkisi bulunmaktadır.

Muşmula Yaprağının Faydaları Nelerdir?

Muşmulanın kendisi kadar yaprağında da faydalar bulunmaktadır. Muşmula yaprağını çay olarak tüketebilirsiniz. Çay haline getirdiğininiz bu meyvenin yaprağı; bağışıklık sisteminizi güçlendirir, karaciğer yağlanmasını önleyebilirsiniz. Yaz aylarında yapraklarını toplayıp kendinizde kurutabilir ya da aktardan taze bir şekilde alabilirsiniz.

Muşmulanın Zararları Nelerdir?

Muşmulanın bilinen pek bir zararı yoktur. Fakat yine de aşırı tüketimden kaçınılmalıdır. Tüylü bir yapıya sahip olduğundan alerjik reaksiyonları bulunanlar tarafından dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde vücutta kızarıklığa yol açabilir.

Muşmula Çayı Nasıl Yapılır?

Muşmulayı meyve olarak tüketebildiğiniz gibi çay olarak da tüketebilirsiniz. Yarım litre kaynamış suyun içerisine yaklaşık 5-6 adet muşmula ekleyelim. 10 dakika kadar kaynattıktan sonra süzüp tüketebilirsiniz. Dilerseniz içerisine bir çay kaşığı bal veya tarçın da ekleyerek tüketebilirsiniz. Muşmula çayı kuru öksürüğünüze de iyi gelecektir.

Afiyet olsun…

Muşmula Nasıl Tüketilir?

Olgunlaşmış muşmulayı kabuklarından ve çekirdeklerinden ayırarak meyve olarak tüketebilirsiniz. Dilerseniz güneşte kurutup saklayabilirsiniz. Muşmulanın kendisini ve yaprağını çay olarak tüketebilirsiniz. Ayrıca muşmuladan sirke ve hoşafta yapabilirsiniz. Meyve olarak tüketebildiğiniz muşmulayı damak zevkinize göre her alanda kullanabilirsiniz.

Muşmula İle İlgili Önemli Not

Ciddi bir kronik rahatsızlığınız varsa, hamileyseniz veya emziriyorsanız, düzenli ilaç kullanıyorsanız, alerjik bir bünyeye sahipseniz doktorunuza danışmadan tüketmeyin, sağlığınızı riske atmayın.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir