© 2017 Bilgi Gezegeni - Tüm Hakları Saklıdır.

Bilginin Gezegeni

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Faydaları ve Zararları
  4. »
  5. Kivinin Faydaları ve Zararları Nelerdir? Nasıl Tüketilir? Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Kivinin Faydaları ve Zararları Nelerdir? Nasıl Tüketilir? Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Bilgin Bilgin - - 5 dk okuma süresi
794 0
Kivi-Faydaları-ve-Zararları-Nelerdir

Kivi, kış aylarının vazgeçilmezi oldukça popüler bir meyvedir. Kivi, asmaya benzeyen odunsu bir yapıya sahiptir. Yaprakları yeşil meyvesinin kabuğu kahverengidir. İçeriğinde yüksek miktarda C vitamini bulunmaktadır. Kivi ılıman iklim meyvesidir. Hemen hemen her mevsimde bulmak mümkündür fakat kış meyvesi olarak bilinmektedir. Kivinin hemen hemen bilinen pek bir zararı olmasa da alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir. Kivi, oldukça lezzetli ve besleyici bir meyvedir. Yazımızın devamında kivi ile ilgili pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Kivinin Faydaları Nelerdir?

  • Yüksek miktarda C vitamini bulunur.
  • Nefes darlığına astıma iyi gelir.
  • Kabızlığa iyi gelir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kan pıhtılaşmasını azaltır.
  • Kalp ve damar sağlığını korur.
  • Göz sağlığını korur.
  • Cilde iyi gelir.
  • İltihaplara iyi gelir.
  • Sindirim sistemine iyi gelir.

Kivi Günde En Fazla Kaç Adet Tüketilmelidir?

İçeriğinde yüksek miktarda C vitamini bulunan kivinin günde 2 adet tüketilmesi gerekmektedir. Günde 2 adet tüketilen kivi, bağışıklığınızı güçlendirecek ve soğuk algınlığına karşı koruyacaktır. C vitamini bakımından oldukça zenginin olan kivinin günlük olarak tüketilmesi önerilmektedir.

Kivinin Zararları Nelerdir?

Her meyvede olduğu gibi kivinin de aşırı tüketiminden kaçınmak gerekmektedir. İçeriğinde ki asit nedeni ile mideye zarar verebilir. Ülser gibi mide rahatsızlığı olan kişilerin tüketmemesinde fayda vardır. Ayrıca alerjik reaksiyonlara da sebebiyet verebilir. Alerjisi olanlar tüketmemelidir.

Kivinin Kalorisi Nedir?

1 adet orta boy kivi, yaklaşık olarak 45 kcal’dır.

Kivinin Hamilelere Faydaları

Hamilelerin beslenmelerine oldukça dikkat etmesi gerekmektedir. Bu dönemlerde normalinde daha fazla güçlü bir bünyeye sahip olmanız gerekmektedir. Hamileler için Kivide oldukça faydalıdır. Kiviye karşı alerjik bir durumunuz yoksa hamilelik döneminde tüketmeniz faydalı olacaktır. Besin değeri ve vitamin değeri oldukça yüksek olan kivi size ve bebeğinize faydalı olacaktır.

Bebeklere Kivi Ne Zaman Yedirilmesi Tavsiye Edilir?

Kivi, içerisinde çok fazla asit barındırmaktadır. Bebeğiniz için bunu dikkate almalısınız. İçeriğinde ki asit nedeni ile pişiklere sebebiyet verebilir. Bebeğinizin vücudu hassas olacağından dolayı 1 yaşına kadar yedirmemelisiniz. 1 Yaşından sonrada mutlaka doktorunuza danışmalı, bebeğinizin alerjisi olup olmadığını bilerek tüketmelisiniz.

Kivi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

İçeriğinde yüksek miktarda C vitamini bulunan kivi, astım hastalarına iyi gelmektedir. Akciğer fonksiyonlarını çalıştırdığından dolayı astım hastalarının rahatlamasına fayda sağlar. Göğüste oluşan hırıltıya yardımcı olmaktadır.

Mevsiminde kivi tüketmek bağışıklık sistemini güçlü tutmaktadır. Güçlü bir bağışıklık sayesinde grip ve soğuk algınlığına karşı korur, vücudunuzu dirençli bir hale getir.

Kivide Bulunan Vitaminler Nelerdir?

Kivi kış meyveleri içerisinde en çok C Vitamini bulunan bir meyvedir. C Vitaminin yanı sıra içeriğinde A,B1,B2 vitaminleri ve fosfor, kalsiyum, demir gibi mineraller bulunmaktadır.

Pürüzsüz Bir Cilde Sahip Olmak İçin Kivi Tüketiminin Önemi Nedir?

Kivi içeriğinde bulunan C vitamini sayesinde vücudu ve cildi onarıcı bir etkiye sahiptir. Tahrip olmuş hücreleri onarır ve cildinize fayda sağlamaktadır. İçerisinde bulunan siyah çekirdekler sayesinde ölü cilt hücrelerini yenilemektedir. Kivi, yaşlanma belirtileri ve kırışıklığa karşı güçlü bir savaşçıdır. Kozmetik sektöründe de içeriğinde kivi bulunan pek çok markaya ve ürünlere rastlamanız mümkündür. Özellikle kremler ve maskeler raflarda yerini almaktadır.

Önemli Not: Ciddi bir kronik rahatsızlığınız varsa, hamileyseniz veya emziriyorsanız, düzenli ilaç kullanıyorsanız, alerjik bir bünyeye sahipseniz doktorunuza danışmadan tüketmeyin, sağlığınızı riske atmayın.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir